BBQ tips

BBQ

Nu de zomer is aangebroken, is het genieten geblazen. Van het weer, van goed gezelschap, van lekker eten en van koude drankjes. Maar bekruipt jou dan ook direct het gevoel dat je eigenlijk nog niet klaar bent voor die zwembroek of bikini die naar je lonkt? In plaats van naar een ‘summerbody’ kijk je benauwd naar je ‘spring rolls’. Moet je dan á la minute op een streng dieet en die uitnodiging voor een barbecue overslaan? Zeker niet!

‘Bewust eten’ staat gelukkig niet gelijk aan ‘niet meer genieten’. Dus trek vooral de BBQ van stal! Met wat tips kun je verantwoord genieten. We zetten er een paar voor je op een rij.

DIY

Skip de olie en boter en vervang die kant en klare sausjes vol suikers en vetten voor een zelfgemaakte variant. Veel smaakvoller! Voorgemarineerd vlees kopen is makkelijk, maar bevat ook veel overbodige suikers. Dus kruid vlees en vis zelf voordat je ‘t op de grill gooit, of nog lekkerder: een dag van te voren.

Go find Nemo

Las je daar vis? Klopt! Met een stukje zalm of tonijn heb je niet alleen wat smakelijks op de grill. Je hebt direct gezonde vetten te pakken. En je snapt wel dat een spiesje met gamba’s minder vet is dan een speklap ;).

Bye bye, brood

Stap niet in de valkuil die stokbrood heet. Een stukje brood is natuurlijk lekker, maar jezelf ongemerkt volproppen met brood terwijl je staat te grillen is domweg zonde. Zonde van het lekkers op de grill, maar het scheelt vooral ook veel onnodige calorieën.

Veggies

Doe je groenteboer en je moeder een plezier en grill ook wat groentes. Kies je voor seizoensgroenten, dan heb je smaakvolle en voordelige groentes te pakken. Maak een groentepakketje in folie of rijg groente aan een spies. Staat ook nog gezellig al die kleurtjes aan tafel!

Water bij de wijn

What about alcohol? Wij vinden ook dat een koud biertje of wijntje heel fijn samen gaat met goed gezelschap en lekker eten. Gewoon doen dus. Drink tussendoor regelmatig een glas water en beperk de mixdrankjes met frisdrank er in.

Enne…

Last but not least: vergeet vooral niet te genieten. Voel je niet schuldig. Eet, drink en geniet. En plan voor de dag ervoor en erna gewoon een dag waarop je eet zoals het bij je gestelde doelen past. Balance, that’s all it takes ;).

Laat een reactie achter

You don't have permission to register
X