Sporten tijdens de zwangerschap

‘Tijdens de zwangerschap moet je voor twee eten. En sporten? Dat is gevaarlijk voor jouw baby.’ Helaas nog steeds gevleugelde uitspraken, maar goed nieuws: het zijn fabels! Als je fit en gezond door het leven wilt, dan vooral ook tijdens je zwangerschap, toch? Laten we er even induiken.

Voordelen voor jouw baby

Sporten tijdens de zwangerschap heeft niet alleen effect op jou als moeder, maar ook op jouw baby. Door regelmatig te bewegen, zorg je voor een goede doorbloeding naar de placenta en zal de placenta ook aan het einde van de zwangerschap nog uitstekend functioneren. Dit vermindert het risico op chronische ziektes bij je baby in de toekomst. Tot slot heeft sporten óók nog een positief effect op het IQ van de baby. Slim om in actie te komen dus! 😉

Voordelen voor jou

Sporten kan veel klachten in de zwangerschap voorkomen of verminderen. Het verbetert je slaap en het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen die actief bewegen tijdens de zwangerschap makkelijker bevallen. Onderzoek laat zien dat vrouwen die drie keer per week redelijk intensief sporten 14% minder kans hebben op het krijgen van bekkenpijn. Blijf je fit tijdens de zwangerschap, dan komt dat goed van pas tijdens de bevalling. En na de geboorte van je kindje herstel je makkelijker en heb je sneller je eigen lijf terug.

Hoe zit het dan met dat eten?

Natuurlijk is jouw baby afhankelijk van jou, maar dit betekent niet gelijk dat je voor twee moet gaan eten. Gezond en gevarieerd eten is wél belangrijk. Vette- en suikerrijke voeding eten komt ook bij je baby. Niet alleen worden jij en jouw baby onnodig zwaar, maar belangrijker nog, je programmeert de stofwisseling van je baby niet goed, waardoor hij later een hoger risico heeft op diabetes en hart- en vaatziekten. Kortom, eten in de zwangerschap:  twee keer zo goed, niet twee keer zoveel!

Begin nu!

Zorg dat je dagelijks lekker beweegt. Wandel en pak de fiets. En wil je sporten onder de juiste begeleiding? Laten we dan eens afspreken. Dan vertellen we jou hoe we jouw training precies zo aanpassen dat het bij jou en jouw fysieke gesteldheid past. Want natuurlijk zijn er ook wat don’ts en daar weten onze trainers gelukkig ook alles van. En na de bevalling helpen we je om weer in shape te komen.  A fit mom, is a happy mom!

Laat een reactie achter

You don't have permission to register
X