Bedrijfsfitness

Back on track na de vakantie

De zomervakantie is voor velen voorbij en dus is het weer tijd om je vaste ritme weer op te pakken. Na een periode van lang leve de lol, geen wekker zetten en waarschijnlijk nét even wat vaker een ijsje of lekker drankje, vind je het misschien stiekem ook wel weer lekker om de ‘verantwoorde’ draad weer op te pakken? Maar hoe zorg je nou voor een goeie comeback? We helpen je graag op weg!

Feel the rythm
Nee, je hoeft niet direct je dansmoves uit de kast te halen… We bedoelen het vaste ritme van op tijd opstaan, weer aan het werk, sporten, eten, sociale activiteiten plannen. Je kent het wel! De enige manier om dit ritme weer op te pakken is: gewoon doen! Zorg dus dat de regelmaat er weer in komt, plan je vaste sportmomenten in en andere zaken er omheen. Zo weet je zeker dat het sporten er niet bij in schiet.

Denk vooruit
Tijdens de zomer eet je vaak minder regelmatig of minder gezond dan je normaal gesproken doet. Dat is niet erg, want dat hoort er zeker bij! Maar wil je ook op dat vlak weer back on track te komen, maak het jezelf dan makkelijk door je maaltijden te plannen én voor te bereiden. Bedenk hoe je dag eruit gaat zien en zorg vervolgens dat je gezonde snacks en een voedzame lunch bij je hebt. De kans dat je dan in de verleiding komt of af te wijken van je goede voornemens is een stuk kleiner.

Geniet!
Het feit dat de zomer voorbij is, wil natuurlijk niet zeggen dat je niet meer mag genieten. Sterker nog: probeer het vakantiegevoel nog lekker vast te houden. Dat is namelijk heel gezond en goed tegen stress. Hoe je dat doet? Gebruik je laatste restjes zonnebrand als bodylotion (en je ruikt de vakantie gewoon weer!), eet die gezonde maaltijd na je werkdag gewoon lekker op een terras en plan niet direct je agenda vol met ‘moetjes’ waar je eigenlijk geen zin in hebt. Maak een playlist van je favoriete vakantiehits voor op de fiets naar je werk én vergeet niet om tijdens je pauze even een rondje te wandelen. Buitenlucht inademen, verstand even op nul en lekker je hoofd leegmaken. Daarna ga je weer opgeladen aan het werk en bijkomend voordeel: je verbrandt er weer wat calorieën mee!

Laat een reactie achter

You don't have permission to register
X