Verantwoorde snacks

Bewust en afgepast eten tijdens hoofdmaaltijden gaat vaak prima. Maar die momenten tussendoor dat je trek krijgt, hoe ga je daar mee om?  Snacken hoeft jouw doelstellingen niet om zeep te helpen. Een gezond tussendoortje biedt goede voedingsstoffen en zorgt ervoor dat je er weer even tegenaan kunt. Neem je geen tussendoortjes dan heb je kans dat je tijdens je volgende maaltijd zo’n honger hebt, dat je veel te veel eet. Maar wat zijn dan verantwoorde tussendoortjes? Erik zette wat tips op een rij voor je volgende snack-attack:

Rauwkost

Het fijne van rauwkost: goede vulling, weinig calorieën. Ook ideaal om mee te nemen naar werk of studie. Wassen, snijden, in een bak gooien en meenemen. Te veel moeite? In de supermarkt ligt het gewassen en ready to eat in kleine zakjes. No excuses ;).

Rijstwafels

Beleg een lichte maiswafel of rijstwafel met een gekookt eitje, kip, hüttenkäse, avocado, pindakaas of hummus. Let wel, gooi er niet direct een halve avocado op, want deze vriend beval veel meer calorieën dan je denkt. Gezonde vetten weliswaar, maar is afvallen een doelstelling, kies dan voor  een kleine portie of voor een alternatief.

Fruit

Ga je voor fruit, kies dan fruit van het seizoen. Niet alleen voordeliger als aankoop, maar bovenal heel smaakvol! Fruit bevat natuurlijk suiker, dus zeker geen aanrader om ‘onbeperkt’ van te snacken.

Bananenbrood

Zelfgebakken natuurlijk. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Google maar eens, het web staat vol recepten. Dat is tegelijkertijd een uitdaging, want het bananenbrood van sommige foodies is net zo gezond als een roze koek. Wees dus alert. In deze blog maakten ze een vergelijk tussen diverse recepten en sluiten ze af met een bananenbrood recept zonder suiker.

Night snacks

Krijg je ’s avonds op de bank ook nog trek? Een bakje magere franse kwark met kaneel of blauwe bessen is een heerlijke snack. Peuzel je liever een nootje op, pak dan 50 gram walnoten of pistachenoten. Bij noten geldt hetzelfde als bij die avocado, namelijk: calorieën bommetjes.

Houd je van hartig, rooster dan eens zelf kikkererwten met kruiden (easy en lekker!) of maak geroosterde wortel(chips) met kruiden. Prima combinatie met Netflix ;).

 

Algemene tips:

  • Bij trek, drink 1 of 2 glazen water, of drink een kop thee.
  • Zorg dat je regelmatig eet, iedere keer een beetje. Honger zorgt voor over-eten bij een volgende maaltijd.
  • Bereid een van bovenstaande verantwoorde snacks. Heb je ze op ‘voorraad’ dan grijp je niet naar wat minder gezonds
  • Zorg dat je geen ongezonde snacks in huis hebt. Voor de hand liggend misschien, maar wat je niet hebt, kun je niet eten ;).

Heb jij nog andere tips? Vragen? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

You don't have permission to register
X