Vakantie vieren & fit blijven: hoe dan?!

Het is zover: zomervakantie! Het ultieme moment om volledig tot rust te komen, te genieten van de zon en van je vrijheid. En misschien trek je er wel op uit? Hoe fijn is dat! Maar natuurlijk wil je ook in shape blijven, want daar ben je thuis ook heel bewust mee bezig. Hoe je dit aan pakt en toch een relaxte vakantie hebt? Daar vertellen we je graag meer over.

Genieten moet!

Allereerst benadrukken we het nog maar eens hoe belangrijk het is om tijdens je vakantie gas terug te nemen. De boog kan immers niet altijd gespannen staan. Slaap lekker uit, geniet van een ontbijt zonder ochtendstress en ga lekker uit eten. ONTSPAN! En ja, ook een ijsje mag. Dat hoeft natuurlijk niet iedere dag een toren van zes bolletjes roomijs te zijn, want ook een raketje is heerlijk. Het gaat allemaal om de balans…

Onderweg 

Bij een tankstation of op het vliegveld is het aanbod gezonde tussendoortjes vaak beperkt. Maar wat is er nou lekkerder dan onderweg naar je vakantiebestemming een beetje te snaaien? Zorg dus voor gezonde tussendoortjes en drink voldoende water. Vul een koeltasje met snoeptomaatjes, een gekookt eitje, schijfjes komkommer of wat nootjes voor de hartige trek. Of bak van tevoren een lekker bananenbrood en neem daar wat plakjes van mee. Jou krijgen ze niet gek met een beetje file of vertraging, toch?!

Time to move

Eenmaal aangekomen en geïnstalleerd op je bestemming, kan het vakantieleven beginnen. En waarom zou je daar niet bij bewegen? Niet alleen lekker om je hoofd leeg te maken, maar je blijft ook in shape. Hier heb je echt geen super-de-luxe sportfaciliteiten voor nodig. Begin de dag met 50 lunges, squads en push-ups, om ‘even’ je spiergroepen aan te pakken. Tip: een springtouw en hardloopschoenen neem je makkelijk mee op reis. Springen en lopen kan overal! En sla je een dagje over? Voel je niet schuldig, maar bedenk je: wat er op vakantie niet aan komt, hoeft er bij thuiskomst niet meer af ;). 

Fit & fun combineren? Yes we can! 

Je kunt een beetje extra beweging ook halen uit andere zaken: loop ’s ochtends naar de lokale bakker in plaats van dat je in de auto stapt, trek dagelijks baantjes in het zwembad en beschikt de accommodatie over een tennisbaan of tafeltennistafel? Daag je gezelschap uit! Bezoek je een mooie stad? Huur een fiets en ontdek de mooiste plekjes. Je snapt het al: waar een wil is…

Ben je aan zee? Geniet dan absoluut van de fijnste core workout ever (die je ook nog eens een mooi zomers kleurtje bezorgt): suppen. Al paddelend op een surfplank train je je core, zonder dat je er erg in hebt en ondertussen vang je maximaal zonnestralen. Daarna een frisse duik en tadaa: je kunt tijdens de after-diner strandwandeling dat extra bolletje tiramisu-ijs eten! 

Fijne vakantie! 

We weten zeker dat je met deze tips een super fijne zomervakantie kunt beleven. Geniet van een ijsje, die authentieke pizza en dat koude drankje, maar laten we eerlijk zijn: het voldane gevoel dat je hebt na het sporten is ook heel fijn… Dus eigenlijk geniet je op vakantie gewoon dubbel als je er bij beweegt, toch?! 😉 Enjoy!

Laat een reactie achter

You don't have permission to register
X