Groepstraining: effectief of niet?

Er zijn mensen die het heerlijk vinden om alleen te trainen. Volledige focus, opperste concentratie en niet afhankelijk zijn van een sportmaatje. Want in je eentje op de tennisbaan staan te wachten tot je tennispartner weer eens niet op komt dagen, dat is ook geen pretje. Toch kan samen sporten ontzettend leuk zijn. Maar dan wel op de All it takes manier! Samen sporten zorgt er namelijk niet alleen voor dat je plezier hebt met elkaar, er is meer…

Small Group Training

Trainen in groepsverband wil niet zeggen dat je met een gigantische groep aan de slag gaat. Bij ons train je in kleine groepen. Vandaar de naam: Small Group Training. Nét even wat meer actie om je heen dan in je uppie, maar wel met veel aandacht voor jou!

Motivatie

Eén van de voordelen van trainen in groepsverband:  tijdens een groepstraining motiveer je elkaar. Dat kan heel bewust gaan, maar vaak ook onbewust. De ene keer ben jij de inspirator voor iemand anders om nét even dat extra stapje te zetten en de andere keer trek jij je op aan een groepsgenoot die je helpt om er toch nog één laatste herhaling uit te persen. Een mooie wisselwerking, want wie houdt er nou niet van een beetje competitie?!

Sharing & caring

Wat is er nou leuker dan na een zware groepstraining de volgende dag nog even contact te hebben over de spierpijn of na een periode gezamenlijk sporten resultaten met elkaar te delen? Ook op deze manier kun je elkaar steunen. Je deelt niet alleen de successen, maar helpt elkaar ook om door te zetten als je motivatie even níet meer zo sterk is. Door het delen van ervaringen leer je van elkaar en zo wordt je uiteindelijk samen beter.

Kostenplaatje

Omdat je met een groepstraining een trainer deelt met meerdere personen, zijn de tarieven voor deze vorm van training erg aantrekkelijk. Een mooie manier zijn om in shape te komen én ondertussen grip te houden op je budget, zonder dat je inboet op de kwaliteit van je training.

Een goede basis

Voor een effectieve training is het essentieel dat je de uitvoering van de verschillende oefeningen technisch goed beheerst. Daarom raden we je aan om eerst individueel met een personal trainer te trainen, om alle bewegingen te leren uitvoeren. Daarna kun je prima aansluiten bij een groep en weet je zeker dat je zo optimaal mogelijk traint. 

En ik dan?

Er wordt vaak gedacht dat groepstraining ten koste gaat van persoonlijke aandacht. Dit zien wij toch echt anders! Omdat je bij ons met een kleine groep traint, krijg je ook in deze setting optimale aandacht en begeleiding. We passen het aantal herhalingen en bijvoorbeeld het gewicht aan op jou. En natuurlijk houden we ook rekening met eventuele blessures. Je traint dus altijd op je eigen niveau en werkt toe naar je eigen doelen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de groepstrainingen die we aanbieden? Hier lees je welke vormen van (groeps)training wij aanbieden. Wil je een keer meetrainen om het zelf te ervaren? No problem!

Laat een reactie achter

You don't have permission to register
X